השף החרדי מציג: ארוחה עסיסית בפטרייה
ארוחה בפטרייה: סביצ'ה לוקוס, סלט שורשים וסלסת עגבניות בתוך פטריות פורטובלו • השף החרדי חיים בורנשטיין מגיש כמידי שבוע מתכון עסיסי לקראת שבת קודש
- , חיים בורנשטיין,
- ט' חשון התשע"ט
הסתובבתי השבוע בשוק בכדי לחפש דברים יפים וחדשים, ראיתי פטריות יפות ומגרות, וחשבתי במה למלאות אותם. עברתי ליד חנות דגים, והלוקוס היה כל כך טרי ומזמין, עד שלקחתי דג יפה, מהירקן ביקשתי ירקות שורש צבעוניים וריחניים, ואז פשוט לקחתי את כל הטוב הזה ושמתי בתוך הפטריות.
מומלץ קצת לצרוב או לטגן מעט את הפטריות, לפני העבודה.
מצרכים:
לסביצ'ה:
פילה לוקוס (או כל דג ים בצבע לבן) נקי וחתוך לקוביות קטנטנות
1/4 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
1/2 בצל סגול חתוך לקוביות
1 ענף בצל ירוק קצוץ דק
1/2 אפרסמון חתוך לקוביות
שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לערבב את כל המוצרים ולתבל לפני ההגשה.
לסלט שורשים:
1 גזר
1 סלק
1 קולורבי
1 ענף סלרי
שמן זית
מיץ מלימון אחד
מעט זעתר
מלח ופלפל לפי הטעם
חותכים הכל בצורת גפרורים דקים
מערבבים את כל המוצרים עם התיבול
לסלסה:
עגבניה
בצל סגול
חצי פלפל חריף
מעט כוסברה
1 שן שום
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
חותכים הכל קוביות קטנות
מערבבים את כל המוצרים עם התיבול
לוקחים 3 פטריות פורטובלו
מרוקנים להם את הפנים בעדינות עם כפית
שמים בתנור עם מעט שמן
10 דקות על 170 מעלות
ממתינים טיפה שיתקרר ואז בעדינות שמים בתוך כל אחד את המלית שלו.
בהצלחה ובתאבון!
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות