הרב עמאר: "נחרדתי שאין תגובה הולמת"
סערת חוק הגיור חוזרת לשולחן > חברי הכנסת החרדים והדתיים העדיפו לשתוק וטענו כי הפסיקה לא משמעותית, אלא שהראשל"צ חושב אחרת ומשגר מכתב נדיר לראשי המפלגות הדתיות • "בחכמתכם תמצאו הדרך הראויה והמוצלחת לסתום פרצה זו" כתב הרב
לפני כשש שנים בג"ץ הכיר לראשונה בגיור פרטי חרדי, שנערך בבית הדין של הגר"נ קרליץ והגיורת הוכרה כזכאית בחוק השבות, אך לא היה מדובר בפסיקה כללית אלא בפסיקה ספציפית על אותה גיורת.
י' צוטטה ב'ידיעות אחרונות' כאומרת: "הרבנות עושה טעות בכל ההתייחסות שלה למאות אלפי העולים חסרי הדת, אנשים שעושים צבא ומשלמים מסים, שאת הדבר הכי בסיסי של להתחתן הם לא יכולים לעשות. העתיד של הילדים שלנו מדאיג אותנו, אם הם ירצו להתחתן ברבנות יעשו בדיקות ויראו שיש בעיה".
לדבריה: "אני יודעת ששווה להילחם. אנחנו המתגיירים היחידים שהוכרו בינתיים, אבל אם הרבה אנשים יצטרפו, אז לרבנות לא תהיה ברירה והיא תצטרך למצוא פתרונות. ככל שנלך עם זה רחוק יותר זה יוכל לפתוח גם את הדלתות הכי נעולות".
על פי הפרסום ב'ידיעות', י' עברה את הליך הגיור במכון 'גיור כהלכה', שהוקם על ידי רבנים מהזרם הליברלי בציונות הדתית, שטוענים כי הרבנות "מחמירה יתר על המידה" בהליך הגיור הרשמי והחוקי.
יו"ר ש"ס, שר הפנים אריה דרעי, הגיב לפרסום וטען כי "מדובר בפסק דין שאין בו כל חדש".
לדבריו: "משנת 2002, בעקבות פסק דין נעמ"ת של בית המשפט העליון, ניתנו פסקי דין המצהירים על גיורים פרטיים, רפורמים וקונסרבטיביים, שעברו אזרחים או תושבים לצורך רישום בפרטי הדת והלאום במרשם האוכלוסין, שאינו מהווה אפילו ראיה לכאורה לנכונותו. לכן, כבר משנת 2002 נמחק פרט הלאום מתעודת הזהות", אמר דרעי.
"פסק הדין ניתן באוגוסט, והוא לא מחדש דבר. הוא לא מורה שום דבר למשרד הפנים או למרשם האוכלוסין, אלא רק מצהיר על הגיור לצורך המרשם בלבד ואינו מהווה הכרה מהותית בגיור", הבהיר. שהוסיף כי, "בכל הנוגע להכרה בגיורים לצורך שבות או לכל דבר ועניין, ניתנו המלצות ועדת משה ניסים, שרה"מ עדיין לומד אותן, ופסק הדין הזה לא מתייחס לכך כלל וכלל".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות