זהירות: החיידק המסוכן שנמצא על הדגים
ימים ספורים לפני שעם ישראל יסעד את סעודות החג, משרד הבריאות מפרסם אזהרה • ההמלצות שכדאי לכם לאמץ
- בני יחזקאלי
- כ"ד אלול התשע"ח
- 1 תגובות
לקראת ראש השנה המתקרב וההיערכות לארוחות החג, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות, למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus, בעיקר בדגים: מושט -אמנון, בורי ודניס.
חיידק הוויבריו מצוי על סנפירי הדג ועל כן פציעה מקשקשי הדג הטרי בעת ניקויו או חדירת החיידק לפצע בעור עלול לגרום להתפשטות זיהום חמור תוך שעות ספורות לנמק ובמקרים קיצוניים אף לקריסה רב-מערכתית. מאפיין הזיהום: כאב חזק, בצקות, שלפוחיות בעור, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח דם.
יצוין, כי בזכות עליה במודעות הציבור לנושא זה חלה ירידה בתחלואה בשנים האחרונות.
על פי נתוני האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, בשנת 2018 דווח על מקרה אחד של Vibrio vulnificus, לעומת שנת 2012 בה דווח על 7 מקרים ובשנת 2013 12 מקרים.
משרד הבריאות ממליץ: 1. לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רישיון עסק). 2. לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מכוסים תחת שבבי קרח. 3. יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים. 4. יש לרכוש דגים רק לאחר שעברו ניקוי על ידי הקצב מאברי הבטן, סנפירים, קשקשים וזימים. 5. לחולים במחלות כרוניות, או בעלי מערכת חיסון מוחלשת או פצעים פתוחים בידיים - מומלץ להימנע מכל מגע עם הדגים.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות