מתכון של השף המנצח: סלמון גרבלקס
מתכון מנצח של השף חיים בורנשטיין, שזכה בשבוע שעבר במקום הראשון בתחרות שפים ישראלית
- שף חיים בורנשטיין
- כ"ב אב התשע"ח
גרבלקס (-סלמון קבור) הוא מנה סקנדינבית עתיקה לשימור נתחי סלמון לפני ימי החורף הקרים כשהאגמים קפאו ולא היה למצוא דגה טרייה. קשה להאמין שמתכון פשוט כל כך יהיה טעים כל כך.
מצרכים:
פילה סלמון טרי טרי (חשוב מאוד) במשקל של 1 קילו
בצל סגול פרוס דק
חצי לימון פרוס דק
חצי פלפל צילי אדום (לא חובה)
4 כפות מלח אטלנטי (או מלח גס)
4 כפות סוכר (לארומה ייחודית ניתן לשלב סוכר חום)
מעט פלפל שחור גרוס
צרור שמיר קצוץ דק
תבנית שמתאימה לגודל הדג או אפילו קטנה מעט בכדי שהדג ייכנס עם קצת לחץ.
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית בבצל לימון והצילי
מניחים עליו את הפילה כשהוא שלם
מערבבים טוב את המלח והסוכר ומפזרים על הפילה בצורה שווה
מפזרים מעל מהפלפל השחור
מפזרים את השמיר הקצוץ
מזלפים מעל מעט שמן זית.
סוגרים את התבנית בנילון נצמד ומניחים במקרר ל 2 לילות.
לפרוס דק דק ולהגיש לצד ברוסקטה או טוסטון.
או למרוח על בייגל עם שמנת, קרם פרש או יוגורט.
יש כאלו ששמים מעל שימורים או משקל כבד כדי שהדג יהיה כבוש, אני ממליץ שלא לעשות זאת.
בתאבון!
חיים בורנשטיין הינו שף חרדי, זוכה מקום ראשון בתחרות אליפות ארצית לשפים 2018.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות