איום הטרור החדש שמרחף על יישובי הדרום
לאחר תקופה ארוכה בה עפיפוני ובלוני תבערה מכלים כל חלקה טובה ביערות ובשדות הסמוכים לגבול, מתברר כעת כי יש לכך השלכה נוספת ומסוכנת ביותר - המייצגת כעת איום ביטחוני משמעותי על יישובי האזור
- אלי שלזינגר
- כ"ו תמוז התשע"ח
- 1 תגובות
מעבר לנזקים הסביבתיים ליערות ולעצים בעוטף עזה הנגרמים בשל טרור העפיפונים, השבוע מדווחים עובדי 'קרן קימת לישראל' על סכנה נוספת - השמדת העצים בעצם הורסת את הרצועה הביטחונית הטבעית בין עזה ליישובי העוטף, אחת הסיבות הראשוניות בזכותן ניטע היער מלכתחילה.
בחודשים האחרונים כילו שריפות היער בעוטף עזה אלפי דונמים של יערות קק"ל, אך כעת נחשפה הבעיה הביטחונית שנגרמה מהמצב. בזמן שעבד על כיבוי עוד שריפה ביער בארי שבעוטף עזה, זיהה יצחק לוגסי, רכז חניונים בנגב מערבי של קרן קימת לישראל, כי הוא חשוף לחלוטין מול גדר המערכת של עזה. כך הוא הבין כי באופן כללי כעת ישובים רבים חשופים לירי צלפים או ירי נ"ט כפי שהיה בעבר.
יערות בארי וכיסופים ניטעו בשנות החמישים על ידי קרן קימת לישראל עבור מטרה ייחודית וחשובה. מעבר לירוק, לפיתוח הסביבה וליצירת מקום תיירות ומפגש לתושבים, ניטעו היערות בראש ובראשונה עבור ביטחון תושבי האזור. היערות הוקמו כחלק מפרויקט 'נטיעות ביטחוניות' שיזמה קק"ל באותן השנים במטרה לשמור על ביטחון תושבי יישובי עוטף עזה מפני ירי ישיר מהרצועה. העצים היוו במהלך השנים חומה טבעית וכך הצליחו חקלאי ותושבי האזור לפתח את הישובים מבלי איום ירי ישיר.
"קק"ל נטעה בעבר יעור ביטחוני מסביב ל-11 ישובים בעוטף עזה" סיפר יצחק לוגסי, רכז החניונים ואחראי על ייעור ביטחוני בקק"ל. "באחת השריפות האחרונות ביער בארי ראיתי פתאום שאני חשוף לחלוטין לגדר המערכת של עזה, דבר שלא היה עד לפני שלושה חודשים".
לדבריו: "היער לצערי הולך ונגמר ומעבר לבעיות הסביבתיות ולצער הנורא על העצים שאת חלקם אני נטעתי בעצמי לפני 25 שנה, אנו חוששים מפני בעיות ביטחוניות וסכנה לחקלאים העובדים קרוב לגדר שהיו מוגנים עד לאחרונה על ידי היער. אנו בקק"ל נמשיך להילחם נגד הרס היער למען הסביבה אך מעל הכל למען ביטחון תושבי האזור ושמירה על רצועת החיץ הטבעית בינינו לבין עזה".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות