כ"ג חשון התשפ"ה
24.11.2024

מתכון השבוע: סול ממולא בתרד ופטריות

מנה מרשימה בטעם מעודן ועסיסי, דל קלוריות ומלא בריאות  

מתכון השבוע: סול ממולא בתרד ופטריות
סול ממולא בתרד ופטריות צילום: שושי סירקיס

החומרים הדרושים:

6-8 פילה דג סול

כ500 גר' תרד טרי קצוץ או קפוא מופשר

סלסילה פטריות שמפניון חתוך לרבעים

מעט אגוז מוסקט

כף שמן זית

בצל קצוץ

כוס יין לבן

כפית חרדל

כפית גרגירי חרדל או חרדל דיז'ון

כפית מיונז

כפית מיץ לימון

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים את התרד, ומטגנים עוד 5 דקות, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים אגוז מוסקט.

מערבבים את היין, החרדל, גרגירי החרדל, מיונז, מיץ לימן מלח ופלפל ומורחים על הדגים מהתערובת , משרים כחצי שעה.

לוקחים כל פילה, ובמרכזו שמים כף מתערובת התרד. מגלגלים את הדג, ומניחים בתבנית על הצד הפתוח, מסדרים את כל הדגים אחד על יד השני בצפיפות, ויוצקים את תערובת היין הנותרת על הדגים. מכסים בניר כסף ואופים כ15 דקות.

מגישים את הדגים מעל תלולית של תרד מהמלית שנותרה.

מקפיאים את הדגים בנפרד מהתרד.

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}